Artist's studio

Pedder & Scampton have designed a number of 'garden sheds' over the years. These feasibility designs were for a small building for two artists: one a painter, the other a sculptor. They needed two distinct studios for two very different ways of working and with differing degrees of mess and storage requirements! A path through the garden from the house leads to the studio located at the far end. The options offer distinct sculptural forms which provide visual interest when viewed from the house. Wall panels that can be pivoted or slid open mean that the internal 'rooms' can be linked to surrounding terrace areas which form external working spaces. Semi screened glazed walls give privacy to occupants and neighbours. They are used for light control but also give interesting sun shadows internally and mean the 'boxes' glow at night. The designs comply with strict parameters set by the local authority for building within conservation areas.